»Predstaviti poklic in življenje znanstvenika« je letošnji cilj 9. vseevropske noči raziskovalcev, za katere pomen se zavzemamo tudi v Lapanjevem laboratoriju, predvsem s projektom Mladi znanstvenik Ažbe.

 

Bakterija Rudi se predstavi

Za Slovenijo Noč raziskovalcev že tradicionalno organizira Institut Jožef Stefan (IJS), ki je zaradi referenc, k soorganiziranju povabil tudi Lapanjev laboratorij. Povpraševanje po naših delavnicah je tako veliko, da smo morali razširiti program, čeprav z lastnim finančnim prispevkom.

 

Ažbetove znanstvene delavnice bodo za šolarje potekale
ta petek, 26. septembra
na Fakulteti za vede o zdravju v Izoli (FVZ), med 9. in 12. uro
ter na Kongresnem trgu v Ljubljani, med 16. in 22. uro, kjer bo, ob 17:30, predavanje s plesom »Začutimo nevidni svet mikroorganizmov«.

 

Potom delavnic in predavanj želimo v Molekularno mikrobiološkem laboratoriju dr. Aleša Lapanje pokazati, da je znanost veliko bolj zanimiva kot so le suhoparne številke in računi. Probleme, s katerimi se v znanosti ukvarjamo, je potrebno zaznati tudi s ČUTI. Pomembna privlačnost za mlade je možnost učenja in                                                                                                                        spoznavanja mikroorganizmov ter njihovega delovanja skozi igro in ples …

                                                                                                           Vljudno vabljeni, posebej na predavanje s plesom, ki bo ob 17:30!

 

Noč raziskovalcev z Lapanjevem laboratorijem: za celotno novico in fotogalerijo kliknite tukaj