V prvi polovici decembra je župan MOL Zoran Janković izročil, dr. Janu Zrimcu iz Lapanjevega laboratorija, potrdilo za uspešno opravljeno delo ob zaključku usposabljanja Podjetno v svet podjetništva (PVSP) 2014.

Dr. Jan Zrimec je eden od 10-ih prejemnikov diplome za uspešno opravljeno delo v okviru projekta Podjetno v svet podjetništva, ki ga je izvajala Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije. Pomemben prispevek dr. Jana Zrimca k omenjenemu projektu je razvoj poslovne ideje in načrta komercializacije tehnologij, ki smo jih razvili pod vodstvom znanstvenega svetnika dr. Aleša Lapanje. Glavna značilnost teh tehnologij je imobilizacija mikrobnih celic in združb, ki jih uporabljamo v visoko učinkovitih sistemih za čiščenje pitne vode. Potrdilo usposabljanja je dr. Janu Zrimcu v prostorih Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije slavnostno izročil župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

 

Za več o pomenu visoko učinkovitih sistemov za čiščenje pitne vode v našem vsakdanu, si lahko preberete v Časopisu Finance: Z bakterijami nad pesticide v pitni vodi (klikni tukaj).